Тома Томов заяви, че българските политици са некомпетентни и създават безобразия във всички сфери на социалния и обществения живот. Известният политик от ромски произход допълни, че ще подаде колективна жалба, подписана от негови съмишленици, до бъдещия главния прокурор на Европейския съюз срещу Каракачанов, в която ще настоява за действията му и заради израза "циганизиция на държавата" той да влезе в затвора.

Томов каза още, че е горд, че е завършил с отличие правни науки и че Каракачанов трябва да бъде обвинен по чл. 162 от Наказателния кодекс заради насаждане на омраза на етнически принцип, който предвижда наказание от 4 години "лишаване от свобода".

По време на пресконференцията Томов заяви, че за да се случи интеграцията на циганите, е време да се намери един български политик, който "да си сложи главата в торбата", да прекрати флиртуването с циганите, да не ги натискат за гласуване и да не се превръщат циганските махали в "банки за гласове".

На брифинга присъстваха още ръководителите на областните партийни организации на ЕСИ във Враца и Монтана, на които обаче не им остана време да говорят пред медиите, тъй като лидерът им Тома Томов явно изчерпа темата от своя гледна точка.

Пресконференцията на Тома Томов във Враца може да видите на официалната страница на Българската телеграфна агенция.