Според съда има достатъчно доказателства, на базата на които може да се предположи, че именно младежите са убили Борисов. Магистратите са на мнение, че няма опасност те да се укрият, но може да извършат друго престъпление.

Магистратите смятат, че става дума за изключително тежко деяние.

В съдебната зала стана известно, че е направен опит след побоя да бъдат скрити дрехите, с които са били в деня на инцидента. А близките им дали указания да мълчат пред полицията, за да не бъдат разкрити.

Непълнолетните момчета бяха задържани за постоянно от видинския съд преди дни, а сега арестът им бе потвърден.

Младежите бяха арестувани на 2 януари. Освен тримата, имаше задържано още едно момче - на 10 години, но то остава под полицейска закрила.

Според прокуратурата починалият мъж е бил удрян с дървени предмети, ритан е, удрян е с юмруци,

а деянието е умишлено. Младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби, оповестиха власите във Видин. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Непълнолетните са признали за побоя и разказаха пред разследващите, че конфликтът е възникнал, защото купували ракия от 59-годишния мъж,

която не им харесала и решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голяма количество алкохол от децата, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в новогодишната нощ, в следващите дни са празнували рожден ден на едно от тях и са продължили да употребяват алкохол.