Курсът по ИКТ има за цел да повиши компютърната грамотност, квалификацията и уменията на участниците, както и да помогне за тяхното по-активно присъствие в Интернет пространството. Обучаемите споделиха, че са получили изключително полезни знания и вече ще могат да ползват интернет в своето ежедневие, ще гледат филми, ще пишат писма, и благодарение на новооткритите си електронни пощи ще се свързват и общуват със свои близки и роднини в други градове и в чужбина.

Обучението се реализира от СНЦ „Младежки СевероЗапад” – Монтана в партньорство с Регионална библиотека „Гео Милев”, Общински младежки дом – Монтана, Младежкия медиатор на Община Монтана, Хостинг компания „ICN.BG“, МИКЦ – Монтана, НСНЦ „Младежки Глас“ – клон Монтана, Фондация "Северозападен Институт за младежки политики", Община Монтана, Дирекция „Бюро по труда” – Монтана и с медийната подкрепа на „От Ком до Лом“ и "Видин Вест".

Предвижда се да бъдат организирани и последващи издания на обучителния курс. За включване в тях може да се свържете с Богдан Горанов на тел: 096/ 300 427 или да заявите своето участие на място в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана, пл. “Жеравица” .