След като хандбалният отбор на мездренското ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - момчета V-VII клас стана победител в зоналното първенство от ежегодната верига състезания „Ученически спортни игри” и се класира за следващия етап на надпреварата, малко не достигна това да стори в същата възрастова група и баскетболният тим на другото градско основно училище - „Христо Ботев”.

В зоналния шампионат, който се състоя в зала „Младост” в Монтана, възпитаниците на преподавателите по физическо възпитание и спорт Цветелина Цинцарска и Слави Маринов победиха формацията на Първо ОУ „Никола Вапцаров” (Берковица) с 42:22 точки и отстъпиха пред СОУ „Цар Симеон Велики” само 6 точки - 40:46. За държавните финали, които от 9 до 12 юни в Русе, се класираха представителите на видинската гимназия, които в третия двубой се наложиха категорично над берковчани.

На 26 април в Ловеч е втората зона при хандбалистите - момчета V-VII клас. В нея отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Мездра ще срещне в директна елиминация зоналния първенец на областите Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Победителят от този двубой ще се класира за републиканските финали на игрите, които са през юни в Горна Оряховица.