На 19-ти декември, в дните преди Рождество, когато човек отваря сърцето си за доброто, едни микробус с подаръци - сладкиши, перилни препарати, пакетирани храни, дрехи, книги, обувки пристигна в Мездра. Трима малчугани – близнаците Мила и Никола, ученици от II клас и третокласникът Симеон, заедно с учителя Галина Пенева и Даница Обрадович, дойдоха да предадат даренията.

Майка на дете от частното училище е изразила желание да дари 4000 лв. за лечение на малката Сияна, която е родена с малформации и провежда скъпо лечение в чужбина. Майката Десислава Маньовска получи дарението лично от г-жа Пенева.

Дарителите бяха посрещнати лично от кмета, където любопитните малчугани научиха интересни неща за нашия град. Генади Събков от своя страна ги покани на Средновековния фестивал, който ще се проведе през месец май в АК „Калето“.

Следваща спирка на младите добротворци бе СУ „Иван Вазов“ - Мездра, където радушно бяха приети от своите връстници, които им се отблагодариха с музикална програма.

Пътят на доброто продължи към възрастните самотни хора от Мездра и селата, където бяха раздадени парични суми и предмети от първа необходимост.

Дарителската инициатива положи основи на трайни приятелства и обещания за следващи срещи и добри дела, не само по Коледа.