В пленарната зала Димитрова обвини кмета на Мездра Генади Събков, че е оказал натиск върху управителя на болницата д-р Илиана Михайлова да не сключи договор за превоз на медиците с нейната фирма след като "ВИ Транс-2015” е предложила най-изгодна оферта при първата процедура, проведена в края на юли, поради което три месеца по-късно е бил насрочен нов конкурс. Според нея това е порочна практика, която трябва да бъде прекратена.

Общинският съвет одобри частична актуализация на капиталовите разходи на Община Мездра за тази година и прие свързаните с нея вътрешни компенсирани промени в разходната част на Бюджет 2016.

Местният парламент одобри споразумение за сътрудничество между Община Мездра и три частни фирми-партньори във връзка с подадено проектно предложение по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Активно включване” на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Решено бе в Мездра и Зверино да продължи да се прилага и през 2017 г. системата за разделно събиране на битови отпадъци, като участниците в нея ще ползват 30% намаление от дължимата такса смет за догодина.

Прието бе и допълнение в Наредба №1, съгласно което се забранява движението на превозни средства с животинска тяга, на които не е поставена престилка за събиране на екскременти и не са оборудвани с лопатка, кофа и метла за почистване на замърсените места.

Общинският съвет разреши на кмета на Мездра да подпише образец на заповеди по три договори за изпълнение на проекти за саниране на многофамилни и еднофамилни жилищни сгради по Оперативна програма "Региони в растеж” в размер на общо над 1 320 000 лв., представляващи до 35% от предоставената от Управляващия орган на бенефициента безвъзмездна финансова помощ.

Дадено бе и разрешение за отдаване под наем на имоти от Общинския поземлен фонд на ползватели на обработваема земя, подали заявления за това, при годишна цена 36 лв./дка.