Тази помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2023 г. до 31 март 2024 г. Месечният йразмер е 109,39 лв. или общо 546,95 лв. за целия период, съобщават от АСП.

От 1 юли тази година условията за отпускане на целевата помощ са значително облекчени. Подробна информация за отпускането ѝ можете да намерите на сайта на АСП в рубрика "Дейности“, под рубрика "Социални помощи“, "Отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 г.“ на следния линк:

https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/otpuskane-na-celeva-pomosh-za-otoplenie-za-otoplitelen-sezon-2022-2023-g/

Заявления могат да бъдат получени от дирекциите "Социално подпомагане“(ДСП) или да бъдат изтеглени на следния електронен адрес:

https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti.

Документите се подават в съответната дирекция "Социално подпомагане“ по настоящ адрес: лично, чрез лицензиран пощенски оператор, по електронен път с квалифициран електронен подпис или по електронен път чрез електронна административна услуга съгласно Закона за електронното управление.

Към днешна дата помощта е отпусната на близо 296 000 лица и семейства. Тя се изплаща в периода от 15–число до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускането ѝ. Средствата по отпуснатите през месец октомври помощи ще бъдат изплатени в периода между 15 и 30 ноември 2023 г.