Безбройните поводи за гордост с професионалните и лични постижения на професора, както и неговия житейски път и богата автобиография, бяха представени от децата на Клуб „Млади възрожденци” към Младежки дом – Белоградчик, с ръководител г-жа Соня Петрова.
Възпитаниците на средното училище в града бяха отлично подготвени за тази среща-разговор в чест на Виден Табаков, а специален гост на мероприятието бе Председателят на общински съвет – Боян Иванов.

Като жител на с. Стакевци, той също има своите заслуги за това да познаваме и помним професор Табаков – разказа на децата за внесеното предложение в Общински съвет – Белоградчик за взимане на решение проф. Виден Табаков да бъде направен почетен гражданин на община Белоградчик.

В най-скоро време пък предстои родната къща на професора в Стакевци да бъде превърната в музей с всички лични вещи на проф. Табаков, автентичен бит и дори негово визуално 3D изображение.

Срещата завърши с интересен научен филм за живота и делото на проф. Виден Табаков, направен от Кино-видео клуб „Ведерник” към Народно читалище „Развитие – 1893” гр. Белоградчик.

Източник: belogradchik.bg