Кметът на Бели извор Кирил Илиев каза за MediaNews, че сградата е изключително полезна придобивка за селото и уточни, че официално й откриване ще се състои на 18 август /в петък/ от 12.00 часа. Той добави, че успешната реализация на този проект е потвърждение за дълготрайния ангажимент на Холсим да съдейства за подобряване на жизнената среда и благосъстоянието на хората в населеното място, на чиято територия осъществява своята дейност.

На събитието са поканени кметът на Община Враца, областният управител, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, членове на общинския съвет, депутати от Враца и служителите на "Холсим - България" АД. След официалната част програмата ще продължи с обяд в парка на селото. За настроението на гостите ще се погрижат музикантите от оркестър "Видин".

Ден преди да се пререже лентата на новата сграда /на 17-ти в четвъртък/ от 20.00 ч. на площада ще бъде открит традиционният празник на Бели извор - "Бели нощи". Вечерта на 18-ти, отново на мегдана ще има концерт на „Бенд Сърбия“, с ръководител Марко Стойковичц. Концертите на колективи от НЧ „Бъдеще 1926“ - село Бели извор ще започнат на 18-ти август.