Жълт код за потенциално опасно време е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Перник, Кюстендил, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол, Смолян, Кърджали, Хасково.

По морето в областите: Варна и Бургас, се прогнозират температури между 29°-32° градуса.

В сряда ще остане слънчево и горещо, съобщиха от НИМХ. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от юг-югоизток. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще духа до умерен, предимно северен вятър, след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина - умерен. Ще се развива купеста облачност и на места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб или ще е почти тихо. Ще остане много горещо с максимални температури между 35° и 40°.