Срокът за кандидатстване е до 19 ноември, като документи ще се приемат всеки работен ден от 8:30 до 16:00 ч. в Центъра за административно обслужване на гражданите, намиращ се в сградата на общинската администраци.

На интернет страницата на Община Видин, в раздел „На фокус“, е публикувана пълната информация, необходима на гражданите във връзка с кандидатстването – образци на всички документи (заявление, декларации, пълномощно и др.), ориентировъчна таблица, от която може да се прецени какъв е най-подходящият отоплителен уред съгласно характеристиките на съответния имот, както и поканата, насоките за кандидатстване и образец на договор, който ще е необходим на по-късен етап: https://vidin.bg/.../executed.../okolna-sreda/performance8

Във фоайето пред Информационния център ще има служители на Общината, които ще оказват съдействие на желаещите да кандидатстват. Ще бъде въведен пропускателен режим, като призивът към гражданите е да спазват противоепидемичните мерки. Още при самото подаване на документите ще бъде направена първоначална проверка за пълнотата им. В последствие ще бъде извършена и подробна проверка и направени обходи на място в домакинствата. При установени пропуски гражданите ще получат възможност в рамките на определен срок да ги отстранят.

Получените заявления ще бъдат разгледани за съответствие с изискванията и ще бъде направено класиране. То ще се извърши чрез приоритизиране по показатели, съчетаващи екологични, социални, технически и икономически критерии, като максималният брой точки от всички критерии е 30.

В случай че кандидати съберат равен брой точки, предимство в крайното класиране ще имат тези с по-голям брой точки по критерий 1. При всяко ново равенство по съответния критерий, по-високо в крайното подреждане се класира кандидатът с по-голям брой точки по следващия пореден критерий. При равенство по всички критерии, предимство има кандидатът с предишен входящ номер – тоест подалият пръв документите си.

След извършване на класирането и обявяване на резултатите, се пристъпва и към сключването на договор с одобрените кандидати. Следващата стъпка е Община Видин да проведе обществена поръчка за избор на изпълнител/и за демонтаж на старите отоплителни уреди и доставка и монтаж на новите устройства.