© личен архив

През 2021 турнето „Из дивния Северозапад“ ще поведе любителите на планинското бягане през най-знаковите места в ДивНия Северозапад - селата Пъстрина, Губислав, Карлуково – пещерата „Проходна“, известна като „Божиите очи“, в Царството на трибалите, Кобилини стени, водопадите на Копрен, Миланово, Боровица Ултра и Белоградчик Рън вино и селфи.

От вчера започна подготовката на Kreta Run, като една от почитателките на екстремните трасета Констанс, първа премина разстоянието. Съгласно регламента, участниците в "Kreta Run 2021" ще се съревновават в три категории - мъже, жени и юноши.

Месец преди старта, организаторите очакват много ентусиасти да се включат в популяризирането на мездренското село Крета. За местните жители състезанието вече се е превърнало в истински празник и очакват с нетърпение своите стари и нови познайници. По традиция вече събират зимнина и домашни вкусотии за наградния фонд и заедно с организаторите се надяват да има сняг, тъй като за последно сняг е имало през 2017 година.