Мюзикълът "Зех тъ, Радке! Зех тъ!" е най-новото премиерно заглавие, с което започва творческият сезон на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" - Велико Търново. Постановката е по комедията "Михал Мишкоед" на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева.

„Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни е първият български драматургичен текст, създаден през 1853 г. Три години по късно в Шумен – на 15 август 1856 г., комедията за първи път е поставена на сцена. С тази премиера се поставя началото на българския театър.

Търновският театър е първият в България, който поставя „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.

След „Криворазбраната цивилизация” и „Вражалец”, „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” е третият мюзикъл, познат от телевизионния екран, който великотърновският театър за първи път представя на сцена.

Режисьор на спектакъла е Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център „Димитър Димов” в Кърджали, който е автор и на сценичния вариант на заглавието. Диригент-постановчик е Игор Богданов, диригент Васил Вълчев, сценографията е дело на Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, а хормайстор – Яница Брънзелова.

В ролите - Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Виктор Терзийски, Стефка Петрова, Валерия Пейчева, Стефан Методиев, Йордан Чейреков и др