С новия апарат болницата във Видин ще може да се дезинфекцира за около 3 дни и организаторите на кампанията се надяват, че по този начин ще се намали разпространението на коронавируса там. Качествената дезинфекция, която да осигури максимално безопасна среда и бариера срещу вътрешно-болнични инфекции, е от критична важност в момента. Болниците и линейките са най-уязвимите точки, които лесно могат да се превърнат в огнища на зараза, като в други държави.

Професионалните апарати за UVC дезинфекция унищожават 100% от съществуващите вируси, бактерии, гъби, акари и др. за рекордното време от 5 до 25 минути. За 100% дезинфекция на линейки с UVC устройства са необходими максимум 10 минути. Този метод за дезинфекция осигурява не само 100% резултат, но и позволява възможно най-бързата и качествена дезинфекция.

Необходимата сума за закупуване на 10 големи апарата за дезинфекция на помещения до 400 кв. м. и 20 малки за дезинфекцията на линейки, е 71 760 лв. Всички закупени апарати ще бъдат дарени на нуждаещи се болници в страната.


Източник: actualno.com