Цитрусите са основната култура на остров Мерсин. Ежегодният фестивал Citrus е създаден през 2010 г. Всяка година той се провежда през един от уикендите на месец ноември. Основната цел на фестивала е да популяризира цитрусовите растения на Мерсин и туристическия потенциал на града и околностите.

След това в центъра преминава парад с различни предмети и животни, направени от цитруси и фолклорни групи от много чужди държави. Модни ревюта и танцови представления на фолклорните групи както в града, така и в Кискалези продължават два дни.

Пламен Крумов, Денис Крумов, Марио Методиев, Мирослав Георгиев, Михаел Владимиров, Стилян Маринов и Станислав Иванов дефилират заедно с мажоретките на Монтана от Общинския младежки дом. Мажоретният състав с ръководител Луиза Стефанова ще заложи на марш в дефиле и на композиции на основата на джайф, пасо добле, чарлстон и др. популярни мелодии под медните звуци на "VIVO Монтана“.

Във фестивала са участвали групи от Албания, Алжир, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Чили, Хърватия, Гана, Грузия, Гърция, Индия, Индонезия, Ирак, Казахстан, Косово, Молдова, Черна Гора, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Тайланд и Украйна, както и автономната република Аджара, Башкурдистан, Чечения и Чувашия.

3а Рождество Христово и Нова година музикантите имат множество покани и ще свирят на частни фирмени партита. На 31 декември, навръх Нова година, ще изнесат концерт в центъра в град Троян.