В посочения период се забранява достъпът в Съдебната палата на граждани, страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по образуваните и насрочени за разглеждане дела, цитирани по-горе. Подаването на всякакъв вид документи ще се извършва по пощата или по електронен път на следните ел. адреси:

Наказателно деловодство –os.vraca.nd@abv.bg - Гражданско деловодство – os.vraca.gd@abv.bg -Търговско деловодство – os.vraca.td@abv.bg . Справките по дела ще стават само по телефоните, обявени на сайта на Окръжен съд - Враца или по електронен път на обявения електронен адрес, а именно: Информационен център и регистратура – 092/682-124 - Наказателно деловодство – 092/682-123 - Гражданско деловодство – 092/682-165 - Търговско деловодство – 092/682-125 - os.vraca@abv.bg и vratsa-os@justice.bg .

Сайтът на Окръжен съд – Враца е на адрес https://vratsa-os.justice.bg/. До 13 април се преустановява връчването на призовки, съобщения и съдебни книжа по всички дела, с изключение на вече посочените дела. Уведомяването /призоваване и съобщения/ по тези дела да се извършва по телефон или по електронен път - уведомиха от "Връзки с обществеността" на съдебната институция.