В събота преди обяд на много места в равнините ще е мъгливо, като има условия видимостта да е пожена по-продължително. Ще се натрупват замърсители в ниските атмосферни слоеве в градските котловини. Денят ще е с повече разкъсвания на облачността в Северна България. Дневни температури - между 9 и 14 градуса, по-ниски в мъгливите райони.

Последният ден на годината ще е с условия за понижена видимост призори, слънчево време от сутринта в северозападна България, от обяд нататък - и на други места в Северна България. Температурите ще останат с леки колебания в същия диапазон - следобед между 8 и 13-14 градуса.

Новогодишната нощ ще е почти без валежи. Такива са възможни само на изолирани места в Югоизточна България. Около полунощ в много райони ще е мъгливо. Температури навръх Нова година – между 2 и 7-8 градуса, по-високи на Изток - до 7-8.

На 1 януари - мъгли призори, променлива облачност следобед с краткотрайни разкъсвания, по-съществени в западната половина на страната. Дневни температури - в интервала 9-14 градуса, по-ниски в мъгливите райони и малко по-високи около крайбрежието и в Югоизтока.

Първата седмица на 2024 година ще е с променлива облачност. Първата валежна обстановка ще е размит студен атмосферен фронт на 2-3 януари с краткотрайни валежи от дъжд, с възможна оскъдна гръмотевична активност в Югоизтока и със сняг високо в Рило-Родопския масив. Валежи предимно от дъжд ще има и около празниците Йордановден и Ивановден. Тогава и дневните температури за пореден път в студения сезон ще се повишат до почти пролетни нива – в обичайно топлите райони до 16-17 градуса.

Източник: nova.bg