След обяд, главно в планинските райони и Лудогорието ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

В столицата максималните температури ще са около 27°. През нощта срещу петък в източните райони от страната валежите ще продължат, ще има и гръмотевична дейност.

Жълт код за обилни валежи е обявен за 5 области в страната - Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Тъговище, Сливен. Това сочи картата на опасните явления на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. На запад ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб югозападен вятър.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер и през нощта срещу петък на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е между 26°и 28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Значителни и временно интензивни ще са явленията в района на Централен Балкан и Средна гора. Ще духа умерен и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В петък краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на отделни места в Южна и Източна България. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен. Синоптиците от НИМХ посочват, че до вечерта вятърът ще отслабне.

В събота по-значителни временни увеличения на облачността, с локални краткотрайни валежи ще има на изолирани места в източните и планинските райони; над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, слаб, в източните райони до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°. Сутрин ще е прохладно, с минимални температури в по-голямата част от страната под 20°.