Кметът на Видин Огнян Ценков също го посети. „Надявам се подобна инициатива да стане ежегодна. Нашият край се слави със своята военна история и с легендарния Трети Бдински полк“ - каза той.
Майор Дамян Кушев, началник на Военно окръжие II степен – Видин, благодари на кмета за проявения интерес, а също и за това, че Общината подкрепя националната информационно-комуникационна кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната. Тя включва 29 града от цялата страна, като във Видин ще се проведе на 28 юни тази година. „Това е голям жест към Българската армия. Искам да уверя г-н Ценков, че може да разчита на пълно съдействие и от наша страна. Ние вървим по един път, който посвещаваме на младите, на защита на държавата и на бъдещето на България“ – заяви майор Кушев.
Огнян Ценков изрази надежда, че държавното ръководство би могло да разкрие във Видин военно формирование: „Именно поради обстоятелството, че ние сме регион, който има сериозна воинска слава.

Общината превърна в традиция и провеждането на тържествената заря-проверка на духовния празник на Видин – Димитровден, съвместно с Военно формирование, град Враца. Използвам случая да благодаря на министъра на отбраната, че се отзова на молбата ни за организирането на това събитие. Ще се радвам, ако реализираме и тази идея – да имаме наше военно формирование“. Той приветства организаторите на инициативата, на която присъства и началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, определяйки я като изключително полезна за младите хора.

Източник: vidin.bg