© община Видин

„Вие наистина тачите традициите и българските празници. Надявам се след откриването на винарската изба през вчерашния ден, тази година да стартира строителството и на дестилерията в Гомотарци и много хора да намерят работа в новото производство, което се очертава” – каза той. И сподели удовлетворението си, че тук има много приятели и сред тях е проф. Валентин Джонов – най-големият дарител на Община Видин, който живее в Швейцария, но не забравя и милее за родния си край.

След това д-р Ценков връчи поздравителен адрес на кмета на селото Ирена Иванова. „Нека празникът донесе на Вас и всички жители на Гомотарци чудесно настроение и щастливи мигове! Бъдете здрави, сплотени и в домовете Ви да има благополучие и да цари разбирателство! – се пожелава в него.

Много хора се събраха на площада, за да гледат празничната програма, в която участваха самодейци от местното читалище и от селата Неговановци, Кошава, Ясен, Покрайна и Капитановци. На всички гостуващи фолклорни състави домакините връчиха грамоти. Най-малката самодейка, която също се изяви на сцената, бе тригодишната танцьорка Десислава от Неговановци, а хората силно я аплодираха.