Време за одобрение за получаване на кредит

Бързите кредити не случайно се наричат така. Времето за одобрение е сред предимствата, които привличат потребителите. От момента на кандидатстване до разглеждане на кандидатурата и получаване на информация за това дали сте одобрени за получаване или не, ще отнеме не повече от няколко минути. Това ще ви даде възможност да покриете неотложни и внезапно възникнали разходи, както и да набавите нужни средства при забавяне на заплата или други причини, водещи до финансово затруднение.

Научете повече за това колко се чака за получаване на заемни средства от екипа на CashCredit.bg тук.

Каква е процедурата по кандидатстване и одобрение

Кредитните институции имат оптимизирана и автоматизирана система, която позволява да бъдете одобрени за усвояване на заем само до няколко минути. Тази процедура преминава през следните етапи:

  • Избор на кредитор и кандидатстване
    Има множество варианти за кредитни институции на пазара. Важно е да заложите на такава с добър рейтинг, репутация, гъвкави условия, оптимални лихвени проценти и разнообразни предложения.
    След това е време да кандидатствате. Може да го направите както по телефона или на място в офиса на дадената кредитна институция, така и изцяло онлайн – през сайта на кредитора.
  • Изчакване
    След като вече сте посочили важна информация, като брой на месечни вноски и размер на сумата, която ви е необходима, както и лична данни, се извършва справка от страна на кредитора. Тази процедура, от която зависи одобрението, отнема няколко минути, през които се проверява кредитната история в ЦКР.
  • Предоставяне и усвояване
    След като бъдете одобрени и сключите договор за заем, ще можете да получите нужните средства и да пристъпите към тяхното усвояване. Може да предоставите банкова сметка, по която да бъдат преведени или да се възползвате от други възможни методи.

Това са основните стъпки по предоставяне на заемни средства от кредитна институция, като всички те се случват в рамките не на дни, а на минути.