16 от новите случаи са в София, в Ямбол са 4, в Сливен има 2, в Кюстендил и Пазарджик са по 1. 299 души са в болница, като 36 са интубирани, което означава намаление и по двата показателя.

Има 242 заразени медици, нови 2 за вчера - лекар от София и медицинска сестра от Ямбол. Процентът е 11 на сто, което е близо до средното за Европа - 13 на сто. "Дори да организирате перфектно работата, може да предотвратите не повече от 30% от вътреболничните инфекции", предупреди Кунчев.

646 души са оздравели, за вчера са - 34. Има и нови двама починали, и двамата над 78 години. Единият починал е жена от дома за стари хора в Кула, над 90 години и с придружаващи заболявания.

По думите на Кунчев, ще има 7-8 болници в София, които да се занимават с коронавирус. Основни болници ще останат ВМА, "Пирогов", Александровска болница, Инфекциозна болница, "Св. Анна". В останалите болници ще има подготвени отделения за COVID-19, но те ще се ползват само при нужда. Затова Кунчев прикани всички, отложили здравни манипулации, да се обърнат към лекарите.

Кунчев каза и друг - било "художествена самодейност" да се пръска с хеликоптери срещу коронавируса. Той благодари на българския народ, който в огромната си част разбрал опасността. И предупреди за лъжичката катран - как има още хора, които твърдят, че няма вирус, как се правят петиции и протести срещу ваксина т.е. нещо, което още го няма и изобщо не е ясно кога ще го има, както и кога България ще има достъп до него.