В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти влезли в дирите на извършителя - 27-годишен криминално проявен мъж с инициали А. Н. Той е установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Откраднатите вещи, които той успял да продаде, са намерени и иззети по надлежния ред. В процес на изясняване е съпричастността на 27-годишния и към други кражби в крайдунавския град. Работата на разследващите продължава, предстои доклад в Районна прокуратура - Видин.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Видин съобщиха, че служители на Районното управление са разкрили и авторите на домова кражба, извършена във времето от 2 до 22 октомври, от апартамент в ЖК "Крум Бъчваров”. В жилището било проникнато чрез отключване на входната врата. От там били откраднати музикален пулт, два плеъра, микрофон и озвучителна колона.

Вчера, авторите на деянието - четирима местни младежи, били установени. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани П. П. (18 г.), Я. И. (18 г.) и двама 17-годишни. Откраднатите вещи са намерени и иззети по съответния ред. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.