”Оттук-нататък ще продължат проверките всяка седмица или всеки месец”, съобщи главен инспектор Николай Симеонов, началник на РУ на МВР - Ботевград. По думите му паралелно на територията на цялата община се провеждат действия по широкомащабната операция. В 10.00 часа екипите на РУ и на ОДМВР проверяваха участък от ПИК-а, в посока към София. Тук бе и Петър Грошлев, началник отдел "Криминална полиция" при ОДМВР.

Извършват се проверки на пътното платно и в търговски обекти за наличие на безакцизни стоки, задържат се лица за извършени престъпления, осъществяват се операции съвместно с Дирекция „Горско стопанство” по горите.

До момента са проверени 300 лица и над 100 автомобила. Има съставени 30 акта, 15 фиша, задържани са общо 17 лица, които се проверяват за съпричастност към различни извършени престъпления. Образувани са две бързи производства - едното е за шофиране на автомобил под влияние на алкохол, а другото е за шофиране на автомобил с чужди регистрационни табели.

По пътя след Врачеш към ловната хижа и манастир „Св, 40 мъченици” се проверява в момента и автомобил, натоварен с горски материал, добави началника на РУ-Ботевград.

Източник: balkanec.bg