През септември 2015 г. Милан Миланов решил да се прибере в Лом, където заживял отново със сина си. Малтретирането на възрастния баща продължило, като скандалите и побоищата били почти ежедневие и ставали достояние на всички съседи. Пред тях обаче Милан Миланов казвал, че няма да се оплаква от сина си, защото му било жал за него.

Вечерта на 10 ноември 2015 г. съседите чули поредния бой над Милан, като синът му отново искал пари. Около 19.00 часа всичко утихнало. По-късно същата вечер Кирил Иванов отишъл при свой приятел и му казал, че баща му е мъртъв и че не знае какво да предприеме. На следващия ден приятелят му се обадил на полицията. Била извикана Спешна помощ, но медиците само констатирали смъртта на Милан Миланов. Местопроизшествието било посетено от следствено-оперативна група, като с извършването на първоначалните и неотложни действия по разследването било образувано досъдебно производство.

Кирил Иванов бил задържан под стража и обвинен за убийството на баща си Милан. Изготвената съдебно-медицинска експертиза дава заключение, че непосредствената причина за смъртта на възрастният мъж е острата дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се на базата на двустранната пневмония, като следствие от тежката гръдна травма със счупването на ребра. Разпитан като обвиняем на досъдебното производство Иванов не се признава за виновен. Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.