След оспорвано гласуване на официалната фен страница във facebook до втория етап на конкурса бяха допуснати 16 фотомодели, събрали най-много харесвания и споделяния на снимките си съгласно регламента на конкурса. Церемонията по награждаването се състоя на 30 декември в Студио 1 на фотографа Ивайло Петров, а от 16-те финалистки в конкурса, многоуважаемото жури избра Михаела Иванова от Мездра за победителка.

18-годишната Михаела бе наградена от настоящата "Мис Вселена България 2016" Виолина Анчева с корона и получи голямата награда - бижу от естествени кристали Swarovski, както и почетна грамота и талон за професионална фото сесия на стойност 200 лв, която й беше връчена от Александра Цветокова, също член на журито.

От името на Габриела Илиева - стилист в модна къща “Per Te by Krizia”, бяха връчени две награди - фото екскурзия в Тоскана, Италия, всяка на стойност 200 euro и заснемане на цикъл от фото сесии с Ivaylo Petrov Photography на Михаела Иванова и Николета Тодорова.

Победителката в конкурса Михаела Иванова ще изгрее още и със своя снимка на страница 3 като "Момиче на времето“ на вестник "България днес“. Журито на конкурса влючваше 12 члена, сред които Жу Шонгън - главен моден дизайнер и собственик на италианската модна къща "Per Te by Krizia" - Milano, Добромир Добрев - заместник-главнен спортен редактор на националния ежедневник "България днес'' и Полин Александрова - основател и собственик на модната марка "AleksAndrova".

След церемонията по награждаването се проведе празнична томбола с предметни награди за всички присъстващи и коктейл-парти в чест на новия "Фотомодел на годината".