До сега са наградени 650 българи, които със своите постъпки отстояват справедливи каузи без корист, спасяват, помагат, вдъхновяват.

Както Media News писа, Иван Симеонов е ученик в 12 клас в Професионалната гимназия по каменнообработване – село Кунино. Абитуриентът е трето поколение каменоделец и се занимава със скулптура и каменоделие още от детството си. Името на младият талантлив творец нашумя, след като извая образа на Св. Олга, според легендата - внучка на цар Борис I. Той избира да нарече творбата си „Преклонение”, посветена на загиналите опълченци в Тревненския проход и я дарява на град Плачковци.

Идеята за издигане на паметен знак идва преди година и половина от Съюза на военноинвалидните кооперации на България. Познат на Иван забелязал таланта му, свързал го със Съюза и му предложил да направи добро дело за България. Материалът, от който е изработен паметникът, е подарен от каменоделец от Мездра. Младият ваятел скромно заяви, че за него камъкът не е просто част от неживата природа – в началото той е плътен и студен, но сътворявайки от него образ, ръцете на твореца му вдъхват живот – вече има характер, дух и се превръща в нещо уникално.

Интересен факт е, че Иван е един от избраните талантливи възпитаници на каменоделното училище, които ще изработят паметника на Дядо Добри - "Паметникът на доброто"!