Същият ден изненадани жители на порутените улици забелязали в ранния следобед, лично кмета Каменов да оглежда дупките около къщите им. Събрали се много хора, разговаряли с него. Поискали дори да му връчат жалбата, но Каменов не я приел и ги посъветвал да я внесат както си е реда в Общината.

Така те му разказали, че повече от година трите улици са разкопани поради дейностите по водния цикъл и до днес не са възстановени нито настилката, нито бордюрите и тротоарите. Хората се пожалили, че по улиците им е почти невъзможно да се движат автомобили и такситата отказват повиквания за там. Майки с колички с бебета дори демонстрирали, че ги карат като на слалом. Няколко души се оплакали, че са се появили подпочвени води в приземните етажи на къщите им.

Дали от дипломация, или от загриженост към условията на живот на гражданите, кметът успял да свали градусът на напрежението на хората. Обещал съдействие и бърза реакция от страна на Общината по тяхната жалба. В редакцията ни се обади жителка на улица „Йолковица” и поиска да изрази благодарност към кмета за разбирането, което е проявил към проблемите им. Дано загрижеността му има ефект, но с нея и с добри думи дупките няма да се запълнят. Трябват пари, а това знаем, че на този етап е проблем на общинската управа.

Оказа се, че пътят към гнева на хората е осеян с дупки. Един друг път е осеян с добри намерения. На този етап хората от трите порутени улици във Враца се довериха на добрите намерения на своя кмет и се надяват надеждите им да не са напразни.