Главната среща на абсолютната категория бе една от най-атрактивните, като в нея се изправиха двама представители на домакините Леонид Тодоров и Даниел Евгениев. Въпреки, че са съотборници, двамата се раздадоха отвъд възможностите си, като единствено в тази среща имаше две продължения и се стигна до съдийско решение, което отсъди победата в полза на Евгениев, който имаше малко повече атаки в изпълнения с изключителна динамика двубои.

„Това бе най-мечтаният финал за мен като треньор, двамата най-титулувани състезатели на клуба ни се срещнаха на финал в абсолютна категория, в дивизия „напреднали“. Естествено те се познават отлично тъй като израснаха заедно в отбора ни и никой не бе изненадан от четирите продължения на основния рунд, на финала“, заяви след края на мача треньорът на Бойни спортове Монтана Николай Цоков-Колето.

Преди това Даниел Евгениев нямаше проблеми по пътя си към златния медал в кат. до 88 кг. Леонид Тодоров пък бе над всички в кат. до 77 кг. Искрен Цветков също донесе титла на Бойни спортове Монтана, но в кат. до 65кг, а след това я дублира и в абсолютната категория при юношите.

Габриел Цветанов (88) загуби чак на финала в дивизия „напреднали“, а Ивайло Ваньов (66) и Велин Порчев (99) стигнаха до бронзовите медали в своите категории в дивизия „средно напреднали“.

Искам да поздравя всички участници в турнира и на техните треньори. Специални благодарности за страхотната работа, която свършиха съдийския състав и хората от отбора ми, които помогнаха всичко това да се случи. Благодаря и на всички приятели за подкрепата, страхотни бяхте“, каза още треньорът на "Бойни спортове" - Монтана.

По време на официалното откриване Николай Цоков връчи плакет с логото на ADCC на кмета на Монтана Златко Живков като благодарност за подкрепата, която оказва на спорта в града.