снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

По сигнал за незаконна сеч е съставен екип от лесничеи от Държавното горско стопанство в Монтана и полицаи от участъка в Брусарци. На място били задържани четирима мъже от Брусарци, като всеки от тях возел със кон и каруца по около един кубик прясно отрязани дърва от видовете акация, цер и дъб. Дървата, каруците и брадвите на нарушителите са конфискувани, на всеки от тях е съставен акт по Закона за горите, а по случая е започнало разследване.

В предишните два дни в Монтанско също бяха заловени четирима нарушители, които режели без разрешение дърва в гори в региона.

От Държавното горско стопанство в Монтана съобщиха, че през миналата година лесничейството, което се грижи за горите на територията на общините Монтана, Лом, Вълчедръм, Якимово, Брусарци, Бойчиновци и Медковец, е иззело от бракониери 31 кубически метра дърва за огрев, два автомобила, с които били превозвани трупите, 17 каруци, осем моторни триона, брадви и други пособия за незаконна сеч, наложени са много санкции. Въпреки това бракониерските набези продължават и опазването на горите е трудно, допълват оттам, предаде БТА.