В турнира се включиха пет клуба, два от които имаха по два състава. Така общо седем отбора и около 100 деца участваха в тазгодишното издание на надпреварата. Изиграха се общо десет мача, в които домакините от „Локомотив“ (Мездра) и хандбалистите от „Спортист Кремиковци 2018“ (София), „Осъм“ (Ловеч), „Интер“ (Благоевград) и НСА показаха своите умения и любов към спорта.

Получиха се интересни и резултатни двубои, а след края на срещите всички участници в турнира бяха наградени.

Отборите получиха купи, а всяко от децата – медал и тениска.

„Наистина стана красив спортен празник. Всички деца получиха своите купи и медали. Надявам се, че сме ги запалили по нашия спорт“, каза след края на турнира председателят на ХК „Локомотив“ (Мездра) – Георги Валентинов.

Доволен от представянето на децата и цялостното провеждане на мероприятието бе и треньорът в мездренския клуб – Емил Николов.

„Стана фестивал за хандбалната игра. Радвам се, че имаше толкова публика, която подкрепяше децата“, коментира Николов.

Благодарност към организаторите, от името на участниците, родителите, ръководителите и треньорите, изказа доц. д-р Емил Аврамов от Националната спортна академия.

„Изключително щастлив съм, че отново сме тук, в град Мездра, където хандбалът е традиция от много години. Благодаря за чудесното гостоприемство и отличната организация“.

„Надявам се, че сред вас са бъдещите национални състезатели“, добави още Аврамов.

Подобни турнири имат повече познавателен и обучителен характер. Тяхната цел е да запали интереса на децата към спорта.