На този етап Община Враца, съвместно с норвежката Асоциация "Норск Енерджи“, реализира проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в две детски градини в града - „Детски свят“ и „Звънче“. „Нашият ангажимент към децата ще продължи“, допълни Калин Каменов и призова гражданите да пазят изграденото.

Приветствие към всички гости отправи и директорът на Детска градина "Българче“ Калина Дуранкева. Гост на тържеството по случай откриването бе и зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева.

Дейностите по обновяване на двора в детското заведение са извършени с финансиране по проект „Красива България 2016" на Министерство на труда и социалната политика. Изпълнена е вертикална планировка и благоустрояване на дворното пространство. Оформени са четири детски площадки с комбинирани съоръжения и ударопоглъщаща настилка, алеи и тревна площ.

Стойността на проекта е 70 444 лв., от които 29 960 лв. безвъзмездната финансова помощ и 40 484 лв. съфинансиране от Община Враца. Проектът стартира на 28 юни и приключи 15 дни предсрочно.