© montana24.net

Церемонията по връчването на отличието ще се проведе на 13 април в зала „Европа“, град София при откриването на 23-та Национална среща на хореографите, ръководителите на фолклорни ансамбли и специалисти, работещи в областта на нематериалното културно наследство. След официалната част Представителен танцов ансамбъл „Младост“ ще представи пред гостите част от своя репертоар.

„ЗЛАТНАТА КОБИЛИЦА“ на CIOFF България е учредена през 2007г. и се връчва в две категории – за институция и за личност. Художественият ръководител на ПТА ‚Младост“ при Общински младежки дом получава наградата в категория „Личност“, както и за цялостен принос при опазване и популяризиране на българския фолклор и нематериалното културно наследство на България.

Националната секция на CIOFF България е част от CIOFF – Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, официален партньор на Юнеско със статут Асоцииран. Тя е най-голямата организация в България на фолклорни танцови ансамбли и през последните 25 години работи с над 700 формации и 250 членове – танцови ансамбли и културни институции в страната и чужбина..Стоян Стоянов заедно с ансамбъл „Младост“ активно участват в дейностите на CIOFF България , както и в международни фолклорни фестивали в страната и чужбина по линия на CIOFF.