Христова сподели, че е била изключително развълнувана при откриването на експозицията ,тъй като на събитието са присъствали голяма част от хората, които са участвали в пускането в експлоатация на първите енергоблокове и които сега са членове Съюза на ветераните в ядрената индустрия. Авторката на проекта за постоянната експозиция в музея сподели, че изложбената зала „Първа атомна” не е било възможно да стане реалност без спонсорите от АЕЦ „Козлодуй”, които оказала финансова подкрепа на музея и дарили много от експонатите в експозицията. От името на ръководството на музея тя изказа благодарности на Съюза на ветераните в ядрената индустрия, които са дофинансирали проекта и са консултирали и оказвали подкрепа на екипа му.

Специални благодарности, тя отправи към инж. Митко Янков, които е бил с работещите по проекта до самия финал и с негова помощ са преодолени много трудности. Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” са проявили огромно разбиране към спецификата на музейната дейност и нуждите за реализиране на експозицията. От там са предоставили за ползване уникални прибори, оборудване, използвано при експлоатацията на първия енергоблок, вече изведени от експлоатация. Дизайнера Ивайло Рацов, които е художествено-пространствен оформител на залата, изцяло е реставрирал макета на първия атомен енергоблок, върху които е поставен акцент в експозицията.

Сред експонатите са подредени работно облекло на енергетик, много макети на корпусите на реакторите, подредени са оригинални материали, юбилейни печатни издания, прибори свързани с радиационния контрол и параметрите на реактора. Идеята на екипът по проекта е по някакъв начин тази нестандартна визия на експозицията, да пресъздаде атмосферата, която да напомня същинската АЕЦ и затова музейната зала наподобява една от командните й зали.

"Имаме пълни основания да се гордеем, че имаме такива специалисти, че това уникално съоръжение го има, независимо от това, че вече малките блокове не работят.За нас ще бъде голям успех, когато гражданите на Враца, пък и тези от България и чужбина, видят експозицията и споделят впечатленията си от нея. Вложихме много труд и се надяваме той да е бил значим за музейното дело и за хората"- каза още Христина Христова