Когато чуеш за "junk food”, веднага се сещаш за кофти храна, за незадравословно хранене и изобщо за кошмар на диетолозите. В това понятие повечето хора включват определени хранителни вериги и техните хамбургери, сандвичи, пържени картофки, но също понички, шоколад, бонбони, чипс и други.

Дефиницията може да се разпростре и върху всичко, което спада към храните с високо съдържание на мазнини и холестерол, съобщават от foodpanda. Много храни от този тип имат редица привлекателни за консуматорите качества - приятен вкус, опаковани са атрактивно, има привлекателни аромат и цвят... Изобщо, направени са така, че да привличат очите и носа. Приема се, че храните, определяни като джънк фуд са нездравословни, но всъщност всички те съдържат хранителни вещества. Този тип хранене е масово използван в днешното забързано ежедневие.

Нека споделим с Вас някои интересни факти за различни вериги ресторанти от този тип:

Кралицата на Великобритания е собственик на ресторант от една от най-големите вериги заведения за бързо хранене, който се намира на територията на Бъкингамския дворец.

Рекорд на друга верига ресторанти за бързо хранене е изчислила, че произведените за една година сандвичи, са с дължина 14 пъти обиколката на земята.

Друга компания вериги за бързо хранене е изобретила чаша-бисквитка, в която можеш да изпиеш кафето си, а после да я изядеш

Друга голяма верига фаст фуд ресторанти се е разраснала толкова, че в момента тези ресторанти са едни от най-интересните коледни традиции в Япония. Веригата дори предлага специална коледна вечеря в пакети, които включват торта и шампанско.

Източник: БГНЕС