За втора поредна година в историята на състезанието домакин на ученическата надпревара бе гостоприемният град Стара Загора. Седемнадесетото издание на състезанието премина в дух на приятелство и феърпелей. Всички 112 деца от цялата страна демонстрираха знания и умения за преодоляване на различни природни и причинени от човека бедствия и сложни ситуации.

Гости на финалното състезание бяха областният управител на Стара Загора Гергана Микова, Иванка Сотирова, зам. - кмет на община Стара Загора, началникът на РУО - МОН Татяна Димитрова и комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН – Ст. Загора.

При изключително напрегната конкуренция златните медали заслужено спечели представителният отбор на област Видин от ППМГ „Екзарх Антим I“ с 245,50 точки. Второ място, само на половин точка от победителите, бе спечелено от учениците на ОУ „Отец Паисий“, село Златуша, област Кърджали. Трети на стълбичката, с общ резултат от 244,50 точки, се изкачиха децата от 6-то ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора.

Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите - и предметни награди, осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния дворец на децата.


Източник и снимки: mvr.bg