В дневния ред на юнската сесия е приемане на второ четене на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията на община Враца. Докладната е внесена от общинския съветник от ВМРО Марин Цветков. Съпартиецът му Красимир Ангелов, председател на Постоянната комисия по култура, ще представи за утвърждаване Списък на одобрени проекти за финансиране от Фонд "Култура”.

Д-р Георги Комитски е вносител на две докладни - отпускане еднократна финансова помощ на нуждаещи се граждани и даване съгласие за финансово подпомагане на лица, живеещи на семейни начала, за извършване на изследвания и дейности по асистирана репродукция при безплодие.

Двадесет и две докладни е подготвил за разглеждане на предстоящото заседание кметът на Враца Калин Каменов. В това число Отчет за изпълнението на решенията на Общински съвет - Враца за периода 01.12.2015 - 31.05.2016 г., както и изменение на бюджета на Община Враца за 2016 г.

В седем от докладните на градоначалника се иска допускане изработването на проект за Подробен устройствен план за регулация и застрояване, за промяна на предназначението на части от поземлени имоти и обособяването им в нови урегулирани поземлени имоти.

Дневният ред включва още кандидатстване на Община Враца с проектно предложение "Обновяване и модернизиране на пешеходната зона в централната градска част на Враца по Оперативна програма "Региони в растеж” 2014-2020 г. и осигуряване на собствени финансови средства за реализиране на проектно предложение "Оборудване на рехабилитационна зала в Общински социален комплекс за работа с деца - Враца” по Фонд "Социална закрила”.

Кметът ще поиска от Общинския съвет и съгласие за издаване на "Запис на заповед” за обезпечаване на авансово плащане по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж” 2014-2020 г., както и съгласие за издаване на ЗЗапис на заповед” за обезпечаване на авансово плащане по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Две докладни в дневения ред на предстоящото заседание са с вносител заместник-кметът Петя Долапчиева.

Редовното заседание на Общински съвет - Враца обичайно ще започне с отговори и питания на съветници, а ще завърши с питания на граждани.