Програмата бе подготвила Елеонора Бутакова – учител по физическо възпитание. Всички ученици започнаха с упражнения за загрявка под звуците на ритмична музика. Имаше предизвикателства за издръжливост, координация, футболни и баскетболни умения. Всички се представиха достойно и показа добра физическа подготовка, а за най-добрите имаше грамоти и материални награди.

„Мотивацията да спортува зависи от детето. Повечето от тях, особено в нашето училище, са много активни, разказа Елеонора Бутакова. Голяма част от тях ходят на футбол, гимнастика, занимават се с танци и много обичат такива мероприятия. Когато се включихме в събитието за първа година видяхме, че нещата се получават и решихме да го превърнем в традиционно. Мога да кажа, че децата в Мездра обичат спорта. Затова наистина ни трябват бази, в които да може да провеждаме тренировките. Това е единственият минус на нашия град, за съжаление, а децата обожават спорта и имат нужда да спортуват“, призна Бутакова.

През тази година училището ще реализира два проекта по Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ за оборудване на спортната база за занимания по баскетбол и футбол. С отпуснатите средства ще закупят плексигласови табла, екипировка за децата, раници, футболни топки и кори, и други необходими пособия. В края на учебната годината в учебното заведение ще организират ученически състезания по баскетбол и футбол, като по този начин ще насърчат децата да спортуват.