След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от РПУ - Монтана разкрили кражбата на мобилен телефон "НТС DESIRE 300” от лек автомобил, на стойност 640 лв. Извършителят е 11-годишен от областния град. Мобилният телефон е намерен, иззет и върнат на собственичката.

Материалите по случая предстои да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Монтана. По случая е образувана преписка по чл. 194 от Наказателния кодекс.

По жалба 41-годишна жена от Монтана, управител на магазин в града, за извършена кражба на козметика, на стойност 60 лв., в полицията е заведена преписка по същия член от Наказателния кодекс. От проведените оперативно-издирвателни действия, криминалистите установили извършителя. Това е криминално проявеният В. З., на 53 г. от областния град. Откраднатите продукти са върнати на магазина. Материалите по случая предстои да бъдат докладвани в Районната прокуратура.


Разкрита е и взломна кражба в Берковица след получено съобщение за извършено престъпление от неизвестно лице. Сигналът е подаден от 29-годишна жена, управител на хранителен магазин, за кражба на на сумата от 100 лв от касата на магазина. След бързата намеса на полицаите е установен извършителят на престъплението - криминално проявеният и осъждан В.Н., на 60 г. от същия град.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 196, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс.