Съдбовната история на Зорница е по схемата на един провален млад живот, вследствие на неадекватни родителски грижи, липса на възпитание и копиране на изкривения поведенчески модел на родната й майка. Тя родила Зорница като непълнолетна, бащата е неизвестен, а пастрокът й упражнявал домашно насилие над момичето. Детството й преминало в нездрава семейна среда, бягства от дома, непосещаване на училище, многократно е издирвана от служителите на полицията във Враца. Зорница е настанявана в кризисен център още като малолетна, родила е мъртво дете на 14-годишна възраст и едва на 16 отново забременяла. Заминала с бебето и предполагаемия биологичен баща в Плевен. Там или той я е изоставил, или тя избягала, но за зла участ се запознала с най-неподходящия за нея човек - Румен.

Скоро след първата им среща той я заплашил с физическа сила, принудил я да събере личните си вещи и да тръгне с него. Изплашена за себе си и за невръстното си дете, пострадалата взела момиченцето и багажа си, и тръгнала с него. Известно време тримата живели при различни роднини на осъдения, като през октомври 2015 г. се установили в село Божурица. Там Румен започнал да склонява Зорница да проституира, за да изкарва пари за издръжката им. От страх да не бъде физически малтретирана тя се съгласила. Така в продължение на около един месец Румен я откарвал на главен път Е-83 Плевен-Русе, където тя предлагала сексуални услуги срещу заплащане. На ден получавала между 100-150 лева, които вечер му предоставяла.

През ноември 2015 г. Румен решил да отведе Зорница в Гърция, където да продължи да проституира и така да изкарва повече пари. За да я мотивира да тръгне за Гърция, й казал, че там има познати, които са им намерили работа. Двамата заминали за остров Крит, където се настанили на квартира в дома на българска гражданка, омъжена за грък.

Първоначално започнали работа като берачи на маслини, но само след няколко дни Румен решил да не работи повече. Зорница продължила през деня да работи на полето, а вечер предлагала сексуални услуги по домовете на "клиенти", които той й намирал по телефона. След около месец жената отказала да продължава да проституира и Румен й нанесъл тежък побой, което довело до намеса на гръцката полиция и двамата се върнали в България. Зорница избягала от дома на осъдения, подала жалба в полицията и била настанена с детето си в Център за закрила.

Разказахме Ви историята на младата жена, не за да я съдим и не за да оправдаем нейното поведение. Проблемът на Зорница произлиза от пагубната липса на отговорно родителство. У нас няма осъдена майка за неадекватни грижи и липса на възпитание на деца. Биологичната създателка на Зорница (която не е от ромски произход) има и друга, непълнолетна дъщеря, която също е родила преди два месеца и е настанена в звено "Майка и бебе” във Враца. Тя пък е конституирана като граждански ищец и завела дело в Районен съд - Враца, че била изнасилена. Майка й присъствала на заседанията и се тюхкала, че точно нейното дете е жертва на мръсник.

Разказахме тази история, за да попитаме кой ще потърси отговорност от тази жена, съсипала живота на двете си момичета?

Май никой!