По повод предстоящото пенсиониране и рождения ден, който празнува днес, г-жа Макавеева получи цветя и подаръци от деца, бивши възпитаници на детската градина. Големи и малки бяха дошли, за да уважат празника на своята любима учителка. Тя получи и поздравителен адрес от ОУ „Христо Ботев“, поднесен ѝ от учениците.

В израз на признателност и уважение за усърдната работа и труд през годините директорът Диана Вутова ѝ връчи плакет за принос в учителската дейност.

„Няма да стигнат думите, за да изряза своето лично и на целия колектив на детската градина признание, че беше една от нас, но ти винаги ще бъдеш една от нас. Всеки ден ние се учехме от теб. Благодаря ти, че беше наш приятел, колега и учител“, каза в обръщение към своя колега директорът на детското заведение.

От 1992 г. Милена Макавеева започва да работи в сферата на предучилищното образование. През 1994 г. постъпва на работа в ДГ „Мир“ в Мездра.

„Подозирах, че колежките творят нещо, но това не го очаквах. Безкрайно съм им благодарна, както и на децата, които отделиха от времето си, за да дойдат. Винаги ще ме радват, защото имам прекрасни спомени с тях. Това са поколения, които са минали през детската градина и всеки ми е дал нещо, което ми топли сърцето“, сподели Милена Макавеева.