Ангелов спрял колата и издърпал едно от момичетата навън. Отвел я в гората, съборил я на земята и се опитал да й свали дрехите с цел да удовлетвори сексуалните си желания. Момичето плачело и се съпротивлявало. Насилникът се отказал да се бори с нея, а нагонът му го завел при другото момиче, което се опитвало да избяга, но перверзният мъжкар го хванал. Той повлякъл непълнолетната девойка в гората и задоволил с насилствен сексуален акт гнусния си мерак.

През това време момичето, с което успял само да блудства се обадило по телефона на роднините на приятелката си, които веднага хукнали към мястото на насилието. Прибрали момичетата и веднага съобщили за гаврата с тях в полицията.

За тези две престъпни деяния Районна прокуратура Враца изпраща на подсъдимата скамейка обвиняемия Р. Ангелов от село Върбица. Предстои да започне съдебен процес срещу него. При доказване на вина за престъплението блудство законът предвижда наказание от две до осем години, а за изнасилването и от три до десет години лишаване от свобода.