Общинските съветници се надяват Министерството на здравеопазването да вземе под внимание становището им и да оттегли предложението си в дневния ред на предстоящото Общо събрание на дружеството да влезе точка за промяна на Съвета на директорите на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД.

„Д-р Каменов е безспорен професионалист и доказан мениджър. Цялата му медицинска кариера - от начинаещ хирург до началник на Хирургичното отделение, е свързана с МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“. Той познава в детайли работата на болницата. Д-р Каменов има енергията, познанията, капацитета, опита и мотивацията да допринася за развитието й, защото съдбата му е трайно свързана с болницата и с града ни.

Д-р Каменов се ползва с подкрепата и доверието на персонала и на местната общност. Той си е завоювал висок авторитет сред колегите и пациентите си благодарение на своята компетентност, отдаденост, работохолизъм. Отличното му сработване с останалите членове на Съвета на директорите е още една предпоставка за ефективната работа на болничното заведение.

Всеобщо мнение е, че д-р Каменов е ключова фигура за здравеопазването в Монтана. Не съществуват основателни причини той да бъде отстранен от ръководството на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“, се казва в декларацията.