За целта всеки четвъртъкот 14.30 до 16.30 бъде организирано специално студио, което ще излъчва в YouTube канала на Техническия университет – София на адрес: https://www.youtube.com/channel/UCinqGTOodXErbBBW7... и Facebook страницата на университета -https://www.facebook.com/technicaluniversitysofia .

Кампанията ще бъде в периода от 11.02 - 22.04. По време на онлайн срещите ще се представят бакалавърските специалности, които 14-те факултета на Техническия университет – София предлагат на кандидат-студентите. Ще бъдат организирани индивидуални онлайн срещи със средни училища и професионални гимназии. Учениците, техните родители и учители ще могат да задават въпроси към деканите на факултетите и другите участници в онлайн студиото – преподаватели, студенти и представители на бизнеса. Те ще получат ценни съвети и необходимата информация при избора на специалности, които ги интересуват, както и възможността да се потопят в атмосферата на университета.

За да привлече млади хора, които да се посветят на инженерните науки и професии, ръководството на Техническия университет – София има намерение да проведе и кръгли маси с директори на училища в цялата страна, ученици от горните класове и бъдещите работодатели.

За 75 години от своето съществуване Техническият университет – София изгражда богати традиции в подготовката и реализацията на хиляди студенти, които днес са изтъкнати учени, инженери, мениджъри и ръководители в България и по света.

Източник: monitor.bg