„Силата на традицията е в нейната устойчивост и както Лазаровден се празнува от векове, така пък на този ден Берковица е детска столица на веселието, този празник стана дългоочакван и любим. Бих се радвал, ако продължи да се прави и след мен, ако обществеността го иска”, каза доц. Великов и предаде символично щафетата на кмета на Берковица инж. Милчо Доцов. От името на общината градоначалникът обеща вълнуващият ден, посветен на децата, да се пази в календара и да се празнува винаги.

Над 200 деца от основни училища, детски ясли и градини от община Берковица участваха с песни, танци, стихчета, пресъздаване на фолклорни обичаи, модерни танци и гимнастически композиции. Имаше много ентусиазъм, усмивки и понякога детски капризи и плач при най-малките. Кулминацията на празника бе на финала, когато бяха отличени най-добрите костюми на традиционния карнавал.

Награди по традиция имаше за всички индивидуални участници, учебни, детски заведения, както и традиционния шоколадов великденски заек за всички малчугани в залата, осигурени от доц. Великов.

Със селфита и фотосесии родители и близки, баби и дядовци, учители запечатаха щастливите мигове от поредния празник на Лазаровден в града под Ком.