© личен архив

За 17 дни яхтата измина 2 980 мили от Лас Палмас, Канарските острови до Карибите. Всички от 6-членния екипаж са живи и здрави, удовлетворени, че са се справили с големите предизвикателства на океана.

Иво Евгениев сподели, че плаването е било съпроводено с приятни, но и доста трудни и опасни дни в борба с бури и високи вълни. При една такава буря се скъсало главното водещо платно на яхтата и това довело до известно изоставане.

"Плавахме 3 042 морски мили през Атлантическия океан за 400 часа, със средна скорост от 7.6 възела. За съжаление, на петия ден ни се счупи генакера и загубихме водещата си позиция. Въпреки че го поправихме една седмица по-късно, не можехме да си върнем позицията и завършихме 11-ти в нашата дивизия.

Имахме трудности и безсънни нощи, но също така изключително се наслаждавахме на красотата и необятност на океана. Изгревите и залезите бяха поразителни, звездите бяха по-ярки от където и да е другаде."

© личен архив

"Много благодаря и голямо уважение към хората, които ни подкрепят. Ние събрахме 18 100 лв., които ще се използват за образование. Спонсорите ни могат да следват тази благотворителна програма на сайта на Оceanis. Благодаря ви, че подкрепяте усилията ни!“, написа по този повод Иво в личния си профил в социалната мрежа фейсбук.

Източник: dariknews.bg