Ето какво разказаха няколко от жителите на Горна Кремена:

Бистра, която работи в местен магазин и е жител на Горна Кремена от 40 години, признава, че в момента селото не е в добро състояние. „След ремонта, от който измина една година вече, не се диша от пепел. Става толкова задушно, особено сега през лятото, но никой не обръща внимание“.

„От два дни започнаха да ръсят с водоноската. Преди това бяха облаци от прах, хората не можеха да си отворят прозорците. Говорим за няколко месеца откакто е започнат ремонта. През зимата беше кал, а сега е прах“, разказаха Ирена Духленска и Даниел Вълчинов

По думите на жителите, на моста в селото има стоварени остатъци от фрезован асфалт, който не е почистен вече няколко месеца. В жалбата се споменава още и за купчини асфалт, които блокират пътя към домовете на хората, за неподдържания гробищен парк и растителността, обзела улиците на селото. Хората имат оплакване и към сметосъбирането, което според тях не се извършва редовно.

Въпреки това, някои от хората защитиха сегашния управник. Според тях, тази работа не е лесна и трябва да се проявява повече разбиране и търпение.

Екипът на MediaNews се свърза с кмета на селото – Светлана Алексиева, която към момента отсъстваше, и заяви, че е в едномесечен отпуск, по здравословни причини. Тя обясни, че въпреки нейното отсъствие, има секретар, който е на разположение в кметство и трябва да изпълнява задълженията си. Има и назначен служител от Община Мездра за поддръжката на селото, но по думите ѝ, той не си върши работата. Относно ремонта на второстепенния път Мездра-Роман, който е част от Републиканската пътна мрежа, кметът заяви, че темповете на работа не зависят от нея или от кмета на Общината. За момента има водоноска, която да минава през селото няколко пъти на ден. Жалбата според нея е неоснователна и жителите нямат право да претендират за поставения фрезован асфалт на общинска собственост, както и, че няма блокиране на домове, както пише в оплакването.

Жалбата е внесена в деловодството на общинската администрация в Мездра. Предстои да бъде разгледана и да се предприемат необходимите действия.