Празничният ден започна с биенето на последния училищен звънец за абитуриентите, които под звуците на родопската каба гайда прекрачиха училищния праг, съпровождани от ученици в национални носии и балони с цветовете на българското знаме. Зрелостниците бяха подготвили вълнуващи и закачливи поздрави към своите учители, с които припомниха всички изживени мигове с приятелите, за трудното ставане и досадното изпитване, за незабравимите моменти, в които срещаха и упреците, но и разбирането от своите учители.

Заместник-директорът на училището Силвия Нецова поздрави младите хора и им пожела успешна реализация в живота. Да не забравят това, което са научили тук през всичките тези години, и да използват уменията и знанията си за своето израстване.

Особено вълнуващ бе моментът, в който класният ръководител инж. Цветана Ценова се свърза в пряка аудиовръзка със своите момичета и момчета, благодари им за доверието, за трудните сблъсъци, но и за постиганите заедно успехи.

Музикален поздрав към абитуриентите и учителите поднесе талантливата певица Борислава Коцева, която е и бивша възпитаничка на гимназията. За доброто настроение в Деня на абитуриента допринесе и изпълнението на мажоретния състав на гимназията.

След края на тържеството, зрелостниците се простиха с училищното знаме и засадиха осмото дърво в двора на училището, символ на Випуск 2021.

Гости на празника бяха общинските съветници Тихомир Илчев и Надежда Йорданова, която е и техен бъдещ работодател, родители, учители, приятели.