„Спокойно можем да се похвалим, че заслуга за тази оценка има и филиал Видин, който е оценен с 9.42. Благодарение на високата оценка нашата акредитация ще бъде след шест години и ние ще надграждаме това, което всички успяхме да направим“ – каза Момчил Станков и допълни, че добрите резултати са плод на съвместната работа с представителите на държавната и местната власт.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков коментира: „Това е един резултат, който се постигна след много усилия и труд от всички нас. Качественото образование е в основата както на личния, така и на обществения просперитет, защото без него не можем да имаме икономически растеж и социално благоденствие, без подготвени кадри за институциите, бизнеса и неправителствения сектор. Така че тази висока оценка на Русенския университет е една своеобразна гаранция за качеството на образованието и в нашето учебно заведение. Удовлетворен съм и се гордея, че много млади хора се записват да продължат своето образование във филиала в нашия град“.
Той отбеляза, че с решение на Общинския съвет и през учебната 2018/2019 академична година Община Видин ще заплати семестриалните такси за първия семестър на 10 първокурсници, които отговарят на определени критерии. Предоставена е също възможност Градското ученическо общежитие във Видин да се ползва и от студенти. Общината е извършила частичен ремонт на сградата и догодина ще се търсят начини за санирането й.

Момчил Станков благодари на Огнян Ценков от свое име и от името на ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев за огромното съдействие, което оказва като кмет на Община Видин.