Дебютната изложба на Даниел е под наслов "Автомобилът през моите очи". Експозицията включва 16 рисунки, които са нарисувани с моливи и пастели. В нея младият автор представя 13 уникални спортни автомобила, както и три впечатляващи камиона.

Талантливият ученик от ранна възраст се ориентира към рисуването и по-точно към дизайна на моторни превозни средства, като дори измисля свои собствени модели. Освен дизайн и интериор, той обича да рисува и къщи. Изключителен интерес сред присъстващите на вернисажа предизвикаха двата макета на дървени къщички, които са изработени от клечки за шишчета. Направата им отнела повече от четири месеца.

"Много съм радостен, че успях да покажа на хората, моите рисунки, защото това е нещото, което обичам да правя най-много. Благодарен съм на родителите ми, благодарен съм и на училите ми, защото без тях нямаше да успея да развия толкова добре таланта си", сподели при откриването на експозицията Дани.

Първата самостоятелна изложба на Даниел Цветков уважиха кметът на Мездра Генади Събков, представители от Общинската администрация и директорът на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство Калинка Ванковска.

Занапред креативният младеж иска да се занимава с архитектура, тъй като така според него би могъл по-лесно да се реализира в живота.